Workshops Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Een kind dat ontploft in de supermarkt. Een kind dat niet naar bed gaat zonder een gevecht. Een kind dat bijt, slaat, vecht, of nooit luistert.

Als je kind voldoet aan een van deze beschrijvingen, dan zou Workshop Positief Opvoeden iets voor je kunnen zijn. Workshops Positief Opvoeden zijn korte, kleine groepssessies die ouders praktisch advies bieden om specifiek probleemgedrag aan te pakken.

Wat is een Workshop Positief Opvoeden?

De Workshops Positief Opvoeden zijn korte sessies die door een getrainde Positief Opvoeden adviseur worden gegeven. Tijdens iedere sessie worden 10-12 ouders bijeengebracht die ervaring hebben met eenzelfde opvoedprobleem. Er zijn vier onderwerpen waaruit kan worden gekozen:

  • Leren luisteren
  • Omgaan met ruzie en agressie
  • Een goed slaappatroon ontwikkelen
  • Boodschappen doen met kinderen

Wat gebeurt er tijdens een Workshop Positief Opvoeden?

Tijdens een relaxte groepssessie, biedt jouw adviseur je tips en suggesties hoe je met het probleemgedrag van je kind om kunt gaan. Je bekijkt korte video's waarin wordt getoond hoe andere ouders omgaan met hetzelfde probleem en je wordt aangemoedigd om je ideeën met andere ouders in de groep te delen, als je dat wilt. Je ontvangt een werkboek om mee naar huis te nemen, waar simpele opdrachten en informatie in staan die je helpen om je nieuwe opvoedstrategieën thuis uit te proberen.

Hoe lang duren de sessies en aan hoeveel neem ik deel?

Een Workshop Positief Opvoeden duurt twee uur. Je kunt er aan zoveel deelnemen als je zelf wilt. Eén, twee, drie of vier – het is geheel aan jou!

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

Deze video wordt geladen vanaf YouTube. YouTube maakt gebruik van cookies. Als u de video hier wilt bekijken, moet u eerst de marketingcookies accepteren, of in plaats daarvan de video op YouTube bekijken.

Tijdens de workshop Positief Opvoeden ga je samen met andere ouders aan de slag met een specifiek opvoedprobleem. Kijk de video en bepaal of dit bij jou past.