Lezingen Positief Opvoeden voor ouders met kinderen 0-12 jaar

Ben jij dit?

Je vindt opvoeden over het algemeen leuk. Je weet dat je op de goede weg bent. Er zijn echter momenten die minder leuk en zelfs lastig kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je kleuter zijn of haar eten niet op eet. Of als je zesjarige dochter haar speelgoed niet wil opruimen. Was er maar iemand die je tips kon geven om deze momenten makkelijker te maken. Als jij jezelf hierin herkent, dan zou een Lezing Positief Opvoeden iets voor jou kunnen zijn.

Wat zijn Lezingen Positief Opvoeden?

Een Lezing Positief Opvoeden is bestemd voor een grote groep ouders – mogelijk 20 of meer. Het is een informele presentatie, een publieke bijeenkomst. Er zijn drie sessies binnen de Positief Opvoeden serie:

  • De kracht van Positief Opvoeden: Voor elke ouder die zich ooit heeft afgevraagd: ''waarom vertoond mijn kind dit gedrag?'' In deze lezing leer je de achterliggende redenen waarom kinderen doen wat ze doen zodat je weet hoe je met hun gedrag om kunt gaan. Ook leer je om gedrag dat je graag wil zien te bevorderen en ongewenst gedrag te verminderen.
  • Opvoeden tot zelfvertrouwen en zelfredzaamheid: in deze lezing leer je hoe je je kind kunt laten opgroeien tot zelfverzekerde en succesvolle kinderen – op school en daarbuiten.
  • Veerkracht bij kinderen bevorderen: Hoe help je je kind hun emoties te begrijpen zodat zij weten om te gaan met teleurstelling en stressvole momenten? In deze lezing krijg je strategieën onder de knie waarmee je je kind aanleert positieve en negatieve emoties te herkennen en op een gezonde manier mee om te gaan

Je kunt ervoor kiezen er één, twee, of alle drie te volgen. Ze behandelen de meest voorkomende opvoed-issues die we allemaal tegenkomen.

WAAR GA IK NAARTOE ALS IK EEN LEZING POSITIEF OPVOEDEN WIL BIJWONEN?

De lezingen worden gewoonlijk georganiseerd door een organisatie in de buurt, zoals een school of een kinderopvangcentrum. Deze lezingen van Positief Opvoeden vinden vaak plaats op een publieke locatie.

HOE LANG DUURT EEN LEZING POSITIEF OPVOEDEN?

Een lezing duurt ongeveer 90 minuten. Er is aan het einde van de lezing tijd voor vragen, maar je hoeft niets publiekelijk in te brengen als je dat niet wilt! Aan jou de keuze. Er is geen huiswerk. De lezing is ontwikkeld als een korte introductie van de Positief Opvoeden, Triple P-strategieën. Je zult absoluut fantastische ideeën mee naar huis nemen die je thuis in de praktijk kunt uitproberen!

Deze video wordt geladen vanaf YouTube. YouTube maakt gebruik van cookies. Als u de video hier wilt bekijken, moet u eerst de marketingcookies accepteren, of in plaats daarvan de video op YouTube bekijken.

De beste strategieën van Positief Opvoeden in een notendop uitgelegd? Misschien zijn de lezingen van Positief Opvoeden wel iets voor jou.

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen