Opvoedondersteuning voor ouders van tieners

Ouders van tieners hebben verschillende behoeftes als het gaat om hulp bij opvoeden. Dit is de reden dat er zoveel verschillende ondersteuningsvormen van Positief Opvoeden zijn. Je kiest als ouder zelf wat het beste bij jou en je gezin past. Het gaat erom dat je precies de hulp ontvangt waar je naar op zoek bent. Niet teveel, en niet te weinig.

Om er in drie stappen achter te komen welke ondersteuning bij jouw opvoedvraag past, kun je onze handige keuze-tool gebruiken. 

Zie je liever eerst het hele aanbod op een rijtje? Lees dan het overzicht hieronder. Je ziet dan welke vormen van ondersteuning individueel worden aangeboden en welke sessies in groepsverband worden georganiseerd.

Speech bubbles icon

Korte sessies samen met andere ouders

Lezingen – Positief Opvoeden in een noteNdop

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Je bevindt je in een grote groep ouders – mogelijk 20 of meer. Het is een informele presentatie, een publieke bijeenkomst. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie voor ouders van tieners. Je kunt ervoor kiezen er één, twee, of alle drie te volgen. Ze behandelen de meest voorkomende opvoed-issues die we allemaal tegenkomen.
Meer over Lezingen Tiener Positief Opvoeden

Workshops – Over de meest voorkomende opvoedproblemen

2 uur is alles wat je nodig hebt voor een Workshop! In de bijeenkomst krijg je praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem te tackelen. Aan een Workshop doen doorgaans rond de 10 ouders mee die allemaal hetzelfde opvoedprobleem willen aanpakken. Per Workshop wordt er één onderwerp besproken, zoals omgaan met emoties, ruzie of zelfredzaamheid.
Meer over Workshops Tiener Positief Opvoeden

Single speech bubble icon 

Snel en persoonlijk: individuele hulp

Positief Opvoeden Advies – hulp bij alledaagse opvoedproblemen

Positief Opvoeden Advies is een snelle manier om persoonlijke ondersteuning te krijgen voor dat ene opvoedprobleem met je tiener dat je niet onder de knie krijgt. In ongeveer 4 sessies van een half uur bespreek je samen met de Positief Opvoeden adviseur de mogelijke oorzaken van het gedrag en werk je met een stappenplan aan de verandering die je graag wilt zien. Je krijgt een tipsheet mee naar huis ter ondersteuning. Deze investering kost je in totaal niet meer dan 2 uur!
Meer over Tiener Advies Positief Opvoeden  

Yellow heart icon

Aanhoudende ondersteuning in groepen of één-op-één

Cursus Algemeen – alles over Positief Opvoeden

De Cursus Algemeen is een groepscursus die jou alle Positief Opvoeden strategieën biedt om het ouderschap weer zelfverzekerd aan te kunnen. Je begrijpt het gedrag van je tiener beter en je leert adequaat te handelen. In een groep van maximaal 12 ouders spreek je wekelijks met elkaar in sessies van gemiddeld 2 uur over een periode van 4 tot 5 weken. Je adviseur ondersteunt je tevens om alles wat je leert thuis in de praktijk te brengen.
Meer over Tiener Cursus Positief Opvoeden

Ondersteuning – voor ernstigere gedragsproblemen

Positief Opvoeden Ondersteuning is een persoonlijke manier om gedegen opvoedondersteuning te krijgen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je Positief Opvoeden adviseur je eigen doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw tiener zou willen zien. Je leert strategieën om te gebruiken en die je zelf kunt aanpassen naar de behoeften van jouw familie. Je krijgt een werkboek mee om je doelen en prestaties bij te houden! Deze ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen om opvoedproblemen thuis zelf weer aan te kunnen pakken.
Meer over Ondersteuning Tiener Positief Opvoeden 

 Warning sign icon

Extra hulp voor serieuze problemen

Gezinsondersteuning – voor serieuze familieproblemen

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. Het helpt je om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken, of kan gericht zijn op het verbeteren van de communicatie met je partner. Je kiest samen met je Positief Opvoeden adviseur welke module het beste bij jouw situatie past. Elke module heeft maximaal 3 sessies, elke van ongeveer 90 minuten. De adviseur komt meestal bij je thuis, alles is erop gericht jou de juiste individuele ondersteuning te bieden.
Meer over Gezinsondersteuning Positief Opvoeden 

Broken heart icon

Voor gescheiden ouders

Cursus voor gescheiden ouders

De cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders helpt je om je kind te beschermen tegen de impact van een scheiding. In een kleine groepssetting van maximaal 12 ouders kom je 10 keer bij elkaar. De adviseur oefent samen met jou nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden in je situatie. Hierdoor leer je omgaan met stress, boosheid en verandering en leer je hoe je ruzies met je ex-partner kunt oplossen. Zo zul je meer vertrouwen hebben het juiste te doen voor je kind.
Meer over Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders