Advies Tiener Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Soms is het moeilijk om nog het kind te herkennen dat jij hebt opgevoed. De tienerjaren zijn begonnen en het opvoeden wordt ineens een stuk moeilijker! Er kan gevloekt worden en brutaal gedrag of opstandig gedrag komt voor. Misschien heb je zelfs het idee dat jou tiener drugs probeert. Als het thuis niet meer zo fijn is als je zou willen, dan kan Advies Tiener Positief Opvoeden je misschien helpen.

Wat is Advies Tiener Positief Opvoeden?

Het is een compacte en persoonlijke manier voor ouders van tieners om de Positief Opvoeden ondersteuning te ontvangen. Doorgaans worden er vier sessies georganiseerd waarbij jij alleen of samen met je partner aanwezig bent, samen met een Positief Opvoeden adviseur. Je bespreekt de problemen die je hebt en bepaalt welke veranderingen je graag zou willen zien in het gedrag van je tiener. De adviseur geeft je ideeën die je kunnen helpen met het oplossen van je problemen.

Je krijgt ook een tipsheet mee naar huis. Zo kun je alles wat je hebt besproken thuis nog eens nalezen. Je kunt ook een DVD bekijken die laat zien hoe andere ouders omgaan met hetzelfde soort problemen met hun tieners.

Hoe lang duren de sessies?

Een Advies Tiener Positief Opvoeden gesprek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Het zijn in totaal vier gesprekken, dus in twee uur kun je jouw gezinsleven helemaal veranderen!