Opvoedondersteuning voor ouders van kinderen 0-12 jaar

Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om hulp bij opvoeden. Dit is de reden dat er zoveel verschillende ondersteuningsvormen van Positief Opvoeden zijn. Je kiest als ouder zelf wat het beste bij jou en je gezin past. Het gaat erom dat je precies de hulp ontvangt waar je naar op zoek bent. Niet teveel, en niet te weinig.

Om er in drie stappen achter te komen welke ondersteuning bij jouw opvoedvraag past, kun je onze handige keuze-tool gebruiken.

Zie je liever eerst het hele aanbod op een rijtje? Lees dan het overzicht hieronder. Je ziet dan welke vormen van ondersteuning individueel worden aangeboden en welke sessies in groepsverband worden georganiseerd.

Speech bubbles icon

Korte sessies samen met andere ouders

Lezingen – Positief Opvoeden in een notendop

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Je bevindt je in een grote groep ouders – mogelijk 20 of meer. Het is een informele presentatie, een publieke bijeenkomst. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie voor ouders van kinderen tot 12 jaar. Je kunt ervoor kiezen er één, twee, of alle drie te volgen. Ze behandelen de meest voorkomende opvoed-issues die we allemaal tegenkomen.
Meer over Lezingen Positief Opvoeden

Workshops – Over de meest voorkomende opvoedproblemen

2 uur is alles wat je nodig hebt voor een Workshop! In de bijeenkomst krijg je praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem te tackelen. Aan een Workshop doen doorgaans rond de 10 ouders mee die allemaal hetzelfde opvoedprobleem willen aanpakken. Per Workshop wordt er één onderwerp besproken. Er zijn Workshops voor ouders van kinderen tot 12 jaar en voor ouders van tieners.
Meer over Workshops Positief Opvoeden

Single speech bubble icon

Snel en persoonlijk: individuele hulp

Kort Adviesgesprek

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over de basisstrategieën van Positief Opvoeden. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken. Je bespreekt de mogelijke oorzaken van het gedrag en neemt suggesties door met je Positief Opvoeden adviseur om thuis aan de slag te gaan. Zo eenvoudig kan het zijn!
Meer over Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden

Positief Opvoeden Advies – hulp bij alledaagse opvoedproblemen

Positief Opvoeden Advies is een snelle manier om persoonlijke ondersteuning te krijgen voor dat ene opvoedprobleem bij je kind dat je niet onder de knie krijgt. In ongeveer 4 sessies van een half uur bespreek je samen met de Positief Opvoeden adviseur de mogelijke oorzaken van het gedrag en werk je met een stappenplan aan de verandering die je graag wilt zien. Je krijgt een tipsheet mee naar huis ter ondersteuning. Deze investering kost je in totaal niet meer dan 2 uur!
Meer over Positief Opvoeden Advies

Yellow heart icon

Aanhoudende ondersteuning in groepen, één-op-één of alleen

Cursus Algemeen – alles over Positief Opvoeden

De Cursus Algemeen is een groepscursus die jou alle Positief Opvoeden strategieën biedt om het ouderschap weer zelfverzekerd aan te kunnen. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert adequaat te handelen. In een groep van maximaal 12 ouders spreek je wekelijks met elkaar in sessies van gemiddeld 2 uur over een periode van 4 tot 5 weken. Je adviseur ondersteunt je tevens om alles wat je leert thuis in de praktijk te brengen.
Meer over Cursus Algemeen Positief Opvoeden

Ondersteuning – voor ernstigere gedragsproblemen

Positief Opvoeden Ondersteuning is een persoonlijke manier om gedegen opvoedondersteuning te krijgen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je Positief Opvoeden adviseur je eigen doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien. Je leert strategieën om te gebruiken en die je zelf kunt aanpassen naar de behoeften van jouw familie. Je krijgt een werkboek mee om je doelen en prestaties bij te houden! Deze ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen om opvoedproblemen thuis zelf weer aan te kunnen pakken.
Meer over Ondersteuning Positief Opvoeden

Mobile phone icon

Meteen zelf aan de slag

Positief Opvoeden Online

Ga meteen aan de slag en leer alle Positief Opvoeden strategieën toe te passen om zo elke opvoedsituatie beter aan te kunnen. In deze online cursus stel je je eigen doelstelling op en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij je kind zou willen zien. De 8 modules van ongeveer een uur bestaan uit video's en opdrachten en je wordt ondersteund door e-mail en sms reminders. Zo ben je op weg naar een gelukkiger gezinsleven, waarin je kind opgroeit vol zelfvertrouwen en optimisme. Dat wil jij toch ook!
Meer over Positief Opvoeden Online

Warning sign icon

Extra hulp voor serieuze problemen

Gezinsondersteuning – voor serieuze familieproblemen

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. Het helpt je om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken, of kan gericht zijn op het verbeteren van de communicatie met je partner. Je kiest samen met je Positief Opvoeden adviseur welke module het beste bij jouw situatie past. Elke module heeft maximaal 3 sessies, elke van ongeveer 90 minuten. De adviseur komt meestal bij je thuis, alles is erop gericht jou de juiste individuele ondersteuning te bieden.
Meer over Gezinsondersteuning Positief Opvoeden

Broken heart icon

Broken heart icon

Voor gescheiden ouders

Cursus voor gescheiden ouders

De cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders helpt je om je kind te beschermen tegen de impact van een scheiding. In een kleine groepssetting van maximaal 12 ouders kom je 10 keer bij elkaar. De adviseur oefent samen met jou nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden in je situatie. Hierdoor leer je omgaan met stress, boosheid en verandering en leer je hoe je ruzies met je ex-partner kunt oplossen. Zo zul je meer vertrouwen hebben het juiste te doen voor je kind.
Meer over Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

Heart line monitor ECG icon

Houd kinderen actief en gezond

Cursus voor een gezonde leefstijl

De cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl ondersteunt ouders van kinderen in de leefstijd 5-10 jaar die met overgewicht te maken hebben. De cursus is erop gericht om je strategieën te bieden die gezondere eetpatronen stimuleren en kinderen motiveren om actiever te zijn (zonder ruzie en stress!). Over een periode van een paar maanden neem je deel aan bijeenkomsten en krijg je telefonische ondersteuning thuis. Je bespreekt bijvoorbeeld hoe je lastige situaties met je kind beter kunt oplossen. Ook krijg je een recepten- en activiteitenboek om je te helpen.
Meer over Cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl