Ondersteuning Positief Opvoeden

Is dit jouw familie?

Het lijkt alsof andere ouders niet zo worstelen als jij. Jouw kind misdraagt zich aan de lopende band of wellicht is jouw tiener ontspoord. Woede en verdriet komen binnen jouw gezin veel voor. Er wordt waarschijnlijk veel geschreeuwd en je kind kan agressief zijn – slaat jou, de meubels of zijn of haar broers en zussen. Eigenlijk is iedere dag – van het ontbijt tot aan het avondeten – een gevecht.

Als dit herkenbaar is, kan Ondersteuning Positief Opvoeden je helpen. Het geeft je ondersteuning om het gedrag van je kind te managen en om problemen die stress opleveren te verminderen.

Wat is Ondersteuning Positief Opvoeden?

Het is een persoonlijke en diepgaande manier om Positief Opvoeden, Triple P te leren kennen. Tijdens 10 individuele sessies met een Positief Opvoeden adviseur, stel je je eigen doelstellingen op en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien. Je zult strategieën leren om te gebruiken en die je zelf kunt aanpassen naar de behoeften van jouw familie. Je zult voorbeelden zien van Positief Opvoeden op dvd's en je bespreekt je leerdoelen met je adviseur. Je hebt een werkboek om je te helpen je doelen en prestaties in bij te houden.

Hoe lang duurt het?

Er zijn in totaal tien sessies. Zeven ervan duren een uur en de drie praktische sessies duren ieder 40 minuten. Zodra je klaar bent met Ondersteuning Positief Opvoeden zou je voldoende zelfvertrouwen moeten hebben om met de meeste probleemsituaties bij jou thuis om te gaan.