Advies Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Het zou toch makkelijker moeten kunnen als ouder! Wellicht kun je als ouder je dochter niet meenemen met boodschappen doen omdat ze dan iedere keer een driftbui krijgt. Of misschien heb je een kind dat het naar bed gaan omtovert tot een ware nachtmerrie. Of een zoon die nooit lijkt te luisteren, wat je ook tegen hem zegt.

Als je een kind hebt met een specifiek gedragsprobleem waardoor je gezinsleven moeilijker is dan het zou moeten zijn, dan zou Advies Positief Opvoeden je kunnen helpen. Advies Positief Opvoeden biedt ondersteuning die afgestemd is om jouw specifieke problemen te helpen oplossen.

Wat is Advies Positief Opvoeden?

Het is een compacte en persoonlijke manier om de Positief Opvoeden ondersteuning te ontvangen. Doorgaans worden er vier sessies georganiseerd waarbij alleen jij aanwezig bent, samen met een Positief Opvoeden adviseur (en eventueel je partner, als dat wenselijk is). Er zullen geen andere ouders bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn. Advies Positief Opvoeden is voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar.

Waar kan ik Advies Positief Opvoeden krijgen?

Je adviseur is iemand die getraind en geaccrediteerd is om Positief Opvoeden, Triple P aan te bieden.

Wat gebeurt er tijdens de sessies?

Tijdens de vier sessies spreek je met een adviseur over het probleem dat je hebt. Je bespreekt de mogelijke oorzaken waardoor je kind zich op deze manier gedraagt. Vervolgens werk je met een stappenplan aan de veranderingen die je graag zou willen zien in het gedrag van je kind.

Er worden suggesties gedaan om met dit probleem om te gaan. Ook ontvang je een tipsheet die je mee naar huis kunt nemen. Deze tipsheet herinnert je aan de onderwerpen die besproken zijn. Ook is het mogelijk dat je een DVD te zien krijgt waarin wordt getoond hoe andere ouders omgaan met hetzelfde type problemen met hun kinderen.

Hoe lang duren de sessies?

Een sessie duurt tussen een kwartier en een half uur. Uitgaande van vier sessies is dat maximaal 2 uur. Slechts twee uur die je kunnen helpen om je gezinsleven om te gooien!

Deze video wordt geladen vanaf YouTube. YouTube maakt gebruik van cookies. Als u de video hier wilt bekijken, moet u eerst de marketingcookies accepteren, of in plaats daarvan de video op YouTube bekijken.

Liever een persoonlijk gesprek met een Positief Opvoeden adviseur? Kijk de video en kom erachter hoe Advies Positief Opvoeden in zijn werk gaat.