Cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl

Ben jij dit?

Je wilt dat je kind gelukkig, gezond en actief is. Maar soms is het lastig om ervoor te zorgen dat je kind voldoende buiten speelt, loopt, rent of actieve spelletjes speelt. Misschien heb je het gevoel dat er, door het drukke gezinsleven, voor je kind te weinig tijd is om te sporten. Misschien eet je kind niet zo vaak gezond. Het kan zijn dat je kind overgewicht heeft. De Cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl ondersteunt ouders van kinderen tot 12 jaar met overgewicht. De cursus helpt je om gezondere keuzes te maken over voeding en beweging binnen het gezin. Meld je nu aan voor de cursus.

Wat gebeurt er bij de Cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl?

De cursus biedt strategieën om gezonder te eten binnen het gezin en een actievere leefstijl voor je kind te stimuleren. Je krijgt advies over voeding en beweging zodat je verschillende alternatieven hebt om de gezondheid en het zelfvertrouwen van je kind te verbeteren. De cursus biedt je ook manieren om de activiteiten en voedingskeuzes van je kind aan te pakken zonder stress en ruzie.

Tijdens de cursus krijg je instructievideo's te zien, neem je deel aan groepsdiscussies en oefen je hoe je omgaat met lastige situaties met je kind. Je krijgt boekjes met recepten en beweegspelletjes, vol met leuke ideeën. En je krijgt een werkboek als ondersteuning voor je nieuwe aanpak en om de veranderingen die je maakt bij te houden. Je volgt de groepsbijeenkomsten samen met 10 tot 12 andere ouders.

Hoe lang duurt het?

Gedurende een periode van ongeveer 4 maanden zijn er 14 sessies: 10 groepsbijeenkomsten (van ongeveer twee uur) en 4 telefonische afspraken (15-30 minuten). De telefonische afspraken vinden plaats op een moment dat voor jou handig is. Tijdens deze afspraken biedt de Positief Opvoeden adviseur je ondersteuning bij het in de praktijk brengen van de strategieën. Meld je nu aan voor de cursus.

Komt mijn kind ook naar de cursus?

Kinderen nemen niet deel aan de cursus Positief Opvoeden voor een gezonde leefstijl. Wel is er voor én na de cursus een afspraak met jou én je kind om de vooruitgang bij te houden.