Cursus Positief Opvoeden

Is dit jouw familie?

Het lijkt alsof andere ouders niet zo worstelen als jij. Jouw kind misdraagt zich aan de lopende band. Frustratie, woede en tranen komen binnen jouw gezin veel voor. Er wordt waarschijnlijk veel geschreeuwd en je kind kan agressief zijn – slaat jou, de meubels of zijn of haar broers en zussen. Eigenlijk is iedere dag – van het ontbijt tot aan het avondeten – een gevecht. Als dit herkenbaar is, kan Cursus Positief Opvoeden je helpen. Cursus Positief Opvoeden geeft je ondersteuning om het gedrag van je kind te managen en om problemen die stress opleveren te verminderen.

Of ben jij dit?

Je wilt het meest gelukkige gezin dat er bestaat creëren. Je hebt een aantal zorgen over het gedrag van je kind – misschien is dat ongehoorzaamheid, of wil je simpelweg weten hoe je betere routines voor het avondeten en slapengaan kunt ontwikkelen. Wat het ook is, je bent erg geïnteresseerd om meer te leren over positief opvoeden en hoe je dit kunt toepassen op je gezin. Als je er klaar voor bent om een diepgaande blik te werpen op opvoedstrategieën die echt werken, dan is Cursus Positief Opvoeden ideaal voor jou.

Wat gebeurt er tijdens Cursus Positief Opvoeden?

De Cursus Positief Opvoeden is een geweldige kans om ouders in een gelijksoortige situatie te ontmoeten – andere ouders die jou ondersteunen en verhalen met je delen.

Vanaf het begin ontvang je tips en suggesties die passen bij de behoeftes van jouw gezin. Je bekijkt scenes van de Every Parent's Survival Guide DVD', die je laten zien hoe de Triple P ideeën werken in de realiteit. En de werkboeken bieden je de handvaten en informatie die je nodig hebt om Positief Opvoeden direct thuis toe te passen. Jouw Positief Opvoeden adviseur begeleid je bij iedere stap en biedt je telefonische ondersteuning als je je nieuwe vaardigheden in de praktijk gaat bieden.

Hoe lang duurt het en hoe groot zijn de groepen?

Er nemen niet meer dan 12 ouders deel aan een groepssessie. Doorgaans duurt elke sessie niet meer dan twee uur per keer. In totaal neem je deel aan maximaal vijf sessies – de eerste vier bieden je tips die je nodig hebt om Positief Opvoeden te starten.

Daarna heb je een aantal weken om Triple P thuis uit te proberen. Jouw Positief Opvoeden adviseur zal je elke week op een vast moment bellen om te checken hoe het met je gaat en je advies te geven als er problemen zijn. Deze telefoongesprekken duren ongeveer 15 minuten.

Tenslotte komen jij, je groep en de Positief Opvoeden adviseur bijeen voor één laatste sessie. Deze sessie biedt de mogelijkheid om problemen die er eventueel nog zijn te bespreken – en jezelf te feliciteren met hoever je al gekomen bent!

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

Deze video wordt geladen vanaf YouTube. YouTube maakt gebruik van cookies. Als u de video hier wilt bekijken, moet u eerst de marketingcookies accepteren, of in plaats daarvan de video op YouTube bekijken.

Deze groepscursus biedt je alle strategieën om adequaat met elk opvoedprobleem om te gaan. Kijk of deze serie van bijeenkomsten bij jouw vraag past.