Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Over het algemeen gaat het best goed met de opvoeding, op 1 ding na! Misschien is je dochter een moeilijke eter, wordt je zoon af en toe driftig of heb je een moeilijke slaper en heb je alles al geprobeerd.

Als je gewoon wil weten hoe je het beste met een specifiek probleem om kan gaan, dan zou een Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden iets voor jou kunnen zijn. Bij Kort Adviesgesprek worden alleen de basisstrategieën behandeld en misschien is dit alles wat je nodig hebt, of waar je nu tijd voor hebt.

Wat houdt kort Adviesgesprek Positief Opvoeden in?

Het is een snelle manier voor ouders om persoonlijk Positief Opvoeden advies te krijgen. Soms willen of hoeven ouders tijdens een sessie alleen over één specifiek probleem (te) praten. Het is altijd mogelijk om vervolgsessies in te plannen, als daar behoefte aan is. Het is geen groepssessie – alleen jij (en je partner als je dat wilt) hebt een gesprek met een Positief Opvoeden adviseur. Een Kort Adviesgesprek is er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar.

Waar kan ik een Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden krijgen?

Je adviseur is iemand die getraind en geaccrediteerd is om Positief Opvoeden, Triple P aan te bieden.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Tijdens de sessie bespreek je met jouw adviseur het gedrag waar je je zorgen over maakt. Je bespreekt de mogelijke oorzaken van het gedrag. Vervolgens bepaal je welke veranderingen die graag zou willen zien in het gedrag van je kind.

Je krijgt suggesties om met dit probleem om te gaan en een folder over het probleem die je mee naar huis kunt nemen. In deze folder staan de onderwerpen die besproken zijn. Ook is het mogelijk dat je een DVD te zien krijgt die laat zien hoe andere ouders omgaan met hetzelfde soort problemen met hun kinderen.

Hoe lang duurt een Kort Adviesgesprek Positief Opvoeden?

Een sessie kan 15 minuten tot een half uur duren. Het is een goede manier om kennis te maken met Positief Opvoeden en om te zien welk verschil het voor jouw gezin kan maken!