Workshops Tiener Positief Opvoeden

Ben jij dit?

Een tiener die brutaal is en zich niet aan de regels in het gezin wil houden. Eentje die over de kleinste dingen gaat schreeuwen en gillen. Een tiener die met iedereen in het gezin ruzie maakt. Of eentje die drinkt, spijbelt of verkeerde vrienden heeft.

Als één van deze beschrijvingen over jouw tiener gaat, kunnen de Workshops Tiener Positief Opvoeden helpen. Workshops Tiener Positief Opvoeden zijn korte, kleine groepssessies waarin ouders praktische tips krijgen om met specifiek probleemgedrag om te gaan.

Wat zijn workshops?

Een workshop is een korte, kleine sessie die geleid wordt door een getrainde Positief Opvoeden adviseur. In elke sessie zitten 10-12 ouders die hetzelfde opvoedprobleem hebben. Er zijn 4 onderwerpen om uit te kiezen:

  • Omgaan met emoties van tieners
  • Tieners laten meewerken
  • Ruzies in het gezin verminderen
  • Zelfredzaamheid stimuleren bij tieners

Wat gebeurt er tijdens een workshop?

Tijdens een ontspannen groepssessie, biedt jouw adviseur je tips en suggesties hoe je met het probleemgedrag van je tiener om kunt gaan. Je krijgt korte videofragmenten te zien waarin je ziet hoe andere ouders succesvol omgaan met hetzelfde probleem en je wordt gevraagd om je ideeën met de andere ouders in de groep te delen, als je dat wilt. Je krijgt ook een werkboek mee naar huis met eenvoudige oefeningen en informatie om je te helpen de nieuwe strategieën thuis uit te proberen.

Hoe lang duren de sessies en aan hoeveel neem ik deel?

Een Workshop Tiener Positief Opvoeden duurt twee uur. Je kunt er aan zoveel deelnemen als je zelf wilt. Eén, twee, drie of vier – het is geheel aan jou!

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen