Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders

Ben jij dit?

Je bent gescheiden of uit elkaar. Je kind zit er midden in. Je hebt misschien problemen met je schoonfamilie, je nieuwe of je ex-partner. Vakanties en verjaardagen zijn altijd aanleiding tot ruzies. Je maakt je misschien zorgen om je financiële situatie. Of over het effect van dit alles op je kind. Als dit je bekend voorkomt, dan kan de Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders je misschien helpen.

Wat gebeurt er bij Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders?

Tijdens de cursus ontmoet je andere ouders die ook met problemen te maken hebben die bij een scheiding of het einde van een relatie komen kijken. De adviseur oefent samen met jou nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden in je situatie. Hierdoor leer je omgaan met stress, boosheid en verandering en leer je hoe je ruzies kunt oplossen en beter met je ex-partner kunt communiceren.

Tijdens deze sessies zal je ook de speciale dvd kijken, die voorbeelden van andere ouders laat zien die de vaardigheden en ideeën in hun eigen families gebruiken. Je ontvangt ook het Werkboek Family Transitions om je te ondersteunen in het in de praktijk brengen van je nieuwe ideeën.

Hoe lang duurt het?

De cursus bestaat uit negen wekelijkse bijeenkomsten die elk twee uur duren, twee telefonische sessies en een afsluitende bijeenkomst. U volgt de cursus samen met 10 tot 12 andere gescheiden ouders. Als je deze cursus hebt gevolgd, zal je meer vertrouwen hebben dat je het juiste doet voor je kind.

Moet mijn ex-partner met mij mee naar de cursus?

Nee. De Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders is geen bemiddelings-programma, dus je kunt er alleen aan deelnemen, of als je steun wilt, kan je nieuwe partner mee. Als je ex-partner ook de cursus wil volgen, is het aan te raden dat je beide een andere cursus volgt.