Tienercursus Positief Opvoeden

Is dit jouw familie?

Het gedrag van je tiener wordt teveel voor je. Thuis wordt er waarschijnlijk veel geschreeuwd en jullie zijn het nooit eens. Of misschien neem je niet eens meer de moeite om te praten. Maar je maakt je wel zorgen, want waar gaat dit naartoe?

Of misschien is het niet zo erg. Maar besef je je ineens dat dingen zo kunnen veranderen. Je wilt graag zoveel mogelijk weten over Positief Opvoeden zodat je voorbereid bent als het gedoe begint.

Hoe dan ook, de Tienercursus van Positief Opvoeden kan je helpen.

Wat is de Tienercursus Positief Opvoeden?

De Tienercursus Positief Opvoeden is een goede manier om andere ouders te ontmoeten die in dezelfde soort situatie zitten. Tijdens de cursus krijg je tips en ideeën die passen bij de behoeften van je gezin. De dvd die bij de cursus hoort, geeft voorbeelden uit de praktijk en het werkboek geeft je middelen in handen die je op weg helpen om positief op te voeden.

Met hoeveel ouders volg je een cursus en hoe lang duurt het?

De Tienercursus Positief Opvoeden bestaat uit vijf groepssessies van ongeveer 2 uur en drie persoonlijke telefonische sessies. Er kunnen maximaal 12 ouders aan de cursus deelnemen.

Je begint met vier wekelijkse sessies en krijgt dan drie weken om het thuis in de praktijk te brengen. Maar je wordt niet alleen gelaten, want de adviseur belt je elke week op een afgesproken tijdstip om te bespreken hoe het gaat en je advies te geven als je dat nodig hebt. De telefoongesprekken duren ongeveer 20 minuten.

Aan het einde kom je weer met iedereen bij elkaar voor een afsluitende sessie. Dan kun je de dingen bespreken waar je nog mee zit en elkaar met datgene wat jullie hebben bereikt!

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen