Welkom bij Positief Opvoeden in

Regio Noord Veluwe

Een van 's werelds beste opvoedprogramma's is nu voor jou beschikbaar! Vind hier de hulp die bij jouw opvoedvraag past.

Regio Noord Veluwe bestaat uit de gemeenten Harderwijk, Elburg, Ermelo, Oldebroek, Nunspeet, Putten en zij bieden allemaal Positief Opvoeden aan.

In Regio Noord Veluwe wordt al jarenlang Positief Opvoeden, Triple P als uitgangspunt voor opvoedondersteuning gebruikt. Alle CJG's binnen jouw regio werken met deze opvoedmethodiek. Voor al je opvoedvragen over de driftbuien van je peuter, de slaapproblemen van je kleuter of het niet luisteren van je tiener, je kunt bij het CJG terecht.

Lees hieronder verder welke oplossing het beste bij jouw hulpvraag past en benader een CJG bij jou in de buurt voor een persoonlijke aanpak.

Wil je liever meteen aan de slag? Geen behoefte aan een gesprek, liever thuis zelf je tempo bepalen? Dan kun je kiezen voor Positief Opvoeden Online.

icon-road-sign.svg

Het aanbod van Positief Opvoeden in Regio Noord Veluwe

Zoek je snel wat tips, of wil je liever wat meer steun? Lijkt het bijwonen van een lezing je iets, of praat je liever één-op-één met een professional? Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Met Positief Opvoeden kies jij zelf welke aanpak het beste bij jou en je gezin past.

In de gemeenten Hardewijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn adviseurs getraind in het volgende Positief Opvoeden aanbod:

Kort adviesgesprek

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over de basis van Positief Opvoeden. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken.

Lezingen

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Over de meest voorkomende opvoedproblemen worden handige tips besproken. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie.

Advies

Worstel je met dat ene opvoedprobleem dat je niet onder de knie krijgt? Samen met een Positief Opvoeden adviseur plan je ongeveer 4 sessies van 30 minuten waarin je op een persoonlijke manier wordt ondersteund om de gewenste verandering te realiseren.

Workshops

In een 2 uur durende workshop krijg je samen met andere ouders praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem voor eens en voor altijd te tackelen. Je kunt kiezen uit workshops met verschillende onderwerpen.

Ondersteuning

Ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen opvoeden weer aan te kunnen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je adviseur jouw doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien.

Cursus Algemeen

Met deze groepscursus leer je alle Positief Opvoeden strategieën en kan jij het ouderschap weer zelfverzekerd aan. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert adequaat te handelen. De sessies duren gemiddeld 2 uur en zijn verspreid over een periode van 4 tot 5 weken.

Cursus voor gescheiden ouders

Wil je je kind beschermen tegen de impact van je scheiding? In een kleine groepsetting van maximaal 12 ouders kom je 10 keer bij elkaar. Je oefent met nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met moeilijkheden in jouw situatie.

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. De adviseur komt thuis bij je langs om jou de juiste individuele ondersteuning te bieden en helpt je zo om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken. Je kiest de module die bij je past, bestaande uit 3 sessies van ongeveer 90 minuten.

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

Positief Opvoeden Online

Wil je eigenlijk meteen nu aan de slag? Wil je nu echt die lastige opvoedsituaties onder de knie krijgen, maar werk je liever zelf thuis aan een oplossing wanneer het jou uitkomt? En woon je in de gemeente Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek of Putten?

Dan kun je nu starten met de cursus Positief Opvoeden Online. In 8 modules leer je alle opvoedstrategieën toe te passen en zo elke opvoedsituatie beter aan te kunnen.

Je kunt je contactgegevens sturen naar een van de onderstaande e-mail adressen. Zorg ervoor dat je jouw naam, e-mailadres, postcode, woonplaats en telefoonnummer meestuurt. En geef hierbij ook aan of je de cursus zelf wilt doen in je eigen tempo, of dat je graag extra ondersteuning van een Positief Opvoeden adviseur wilt krijgen. De adviseur kan je helpen bij het toepassen van de opvoedstrategieën in jouw dagelijkse situatie. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Indien uit Elburg:

CJG Elburg / info@cjgelburg.nl / 0525-788101

Indien uit Ermelo:

CJG Ermelo / info@cjgermelo.nl / 0341-799909

Indien uit Harderwijk:

CJG Harderwijk / info@cjgharderwijk.nl / 0341-799904

Indien uit Nunspeet:

CJG Nunspeet / info@cjgnunspeet.nl / 0341-799902

Indien uit Oldebroek:

CJG Oldebroek / info@cjgoldebroek.nl / 038-7999008

Indien uit Putten:

CJG Putten / putten@bzjong.nl / 06 - 512 35 736

De Tipkrant van Regio Noord Veluwe is nu te downloaden:

img-tipkrant-jasmin-refresh.jpgAls ouder creëer je verwachtingen over het gedrag van je kind, maar ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. In deze Tipkrant wordt duidelijk dat het belangrijk is om uit te zoeken wanneer je wat mag verwachten; van je kind en van jezelf.

In de Tipkrant zijn interviews, tips en adviezen te vinden geschikt voor alle ouders uit Elburg, Ermelo, Nunspeet, Putten, Hardewijk, en Oldebroek.