Welkom bij Positief Opvoeden in

Amsterdam

Een van ‘s werelds beste opvoedprogramma’s is nu voor jou beschikbaar. Vind hier de hulp die bij jouw opvoedvraag past.

Amsterdam biedt Positief Opvoeden aan elke ouder! In verschillende delen van Amsterdam zijn Ouder- en Kindteams actief. De Ouder- en Kindteams Amsterdam zijn op 1 januari 2015 gestart, in opdracht van de gemeente Amsterdam. Ouders, kinderen, jongeren en ook professionals die met jeugd werken, kunnen hier terecht met vragen en zorgen over opvoeden en opgroeien. Zij zijn getraind volgens de methodiek Positief Opvoeden, Triple P.

Ook levert Combiwel Positief Opvoedenadviseurs. Combiwel is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie met persoonlijke aandacht voor jou en je kind. Combiwel verzorgt kinderopvang, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang in Amsterdam. De pedagogen die hier werken zijn tevens getraind volgens Positief Opvoeden, Triple P.

Lees hieronder verder wat het verschillende aanbod aan Positief Opvoeden Opvoedondersteuning inhoudt. Of je nu een vraag hebt over de driftbui van je peuter, de slaapproblemen van je kleuter of het niet luisteren van je tiener, Positief Opvoeden heeft een oplossing.

Indien je liever zelfstandig een online cursus wilt volgen, kun je kiezen voor Positief Opvoeden Online

icon-road-sign.svg

HET AANBOD VAN POSITIEF OPVOEDEN IN Amsterdam

Zoek je snel wat tips, of wil je liever wat meer steun? Lijkt het bijwonen van een lezing je iets, of praat je liever één-op-één met een professional? Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Met Positief Opvoeden kies jij zelf welke aanpak het beste bij jou en je gezin past.

De adviseurs van de Ouder-en Kindteams Amsterdam en de pedagogen van Combiwel zijn getraind in (één van) het volgende Positief Opvoeden aanbod:

KORT ADVIESGESPREK

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over de basis van Positief Opvoeden. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken.

LEZINGEN

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Over de meest voorkomende opvoedproblemen worden handige tips besproken. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie.

ADVIES

Worstel je met dat ene opvoedprobleem dat je niet onder de knie krijgt? Samen met een Positief Opvoeden adviseur plan je ongeveer 4 sessies van 30 minuten waarin je op een persoonlijke manier wordt ondersteund om de gewenste verandering te realiseren.

WORKSHOPS

In een 2 uur durende workshop krijg je samen met andere ouders praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem voor eens en voor altijd te tackelen. Je kunt kiezen uit workshops met verschillende onderwerpen.

ONDERSTEUNING

Ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen opvoeden weer aan te kunnen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je adviseur jouw doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien.

CURSUS ALGEMEEN

Met deze groepscursus leer je alle Positief Opvoeden strategieën en kan jij het ouderschap weer zelfverzekerd aan. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert adequaat te handelen. De sessies duren gemiddeld 2 uur en zijn verspreid over een periode van 4 tot 5 weken.

CURSUS VOOR GESCHEIDEN OUDERS

Wil je je kind beschermen tegen de impact van je scheiding? In een kleine groepsetting van maximaal 12 ouders kom je 10 keer bij elkaar. Je oefent met nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met moeilijkheden in jouw situatie.

CURSUS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Worstel je met het overgewicht van je kind? Deze cursus is erop gericht om ouders met kinderen in de leeftijd 5-10 jaar gedurende een paar maanden te ondersteunen om gezondere eetpatronen stimuleren en kinderen motiveren actiever te zijn.

GEZINSONDERSTEUNING

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. De adviseur komt thuis bij je langs om jou de juiste individuele ondersteuning te bieden en helpt je zo om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken. Je kiest de module die bij je past, bestaande uit 3 sessies van ongeveer 90 minuten.

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen