Aan de slag met Positief Opvoeden Online

De cursus Positief Opvoeden Online biedt je een aantal modules met 17 concrete opvoedstrategieën en vaardigheden. Ontwikkel een persoonlijke stappenplan en pas daarin zelf toe wat prettig werkt en past bij jouw situatie.

Start direct!

Dit leer je tijdens de cursus

Begrijp het gedrag van je kind. Leer hoe je gewenst gedrag stimuleert en wat je kunt doen bij ongewenst gedrag. Onze aanpak is gericht op positieve interacties. Je versterkt tegelijkertijd de weerbaarheid en het emotionele welzijn van je kind. Belangrijke bouwstenen voor een evenwichtige toekomst!

icon-module-slider-weight.svg

Goed gedrag stimuleren

Positief Opvoeden heeft vijf basisprincipes, gericht op je kind én op jezelf. In deze module maak je kennis met deze vijf basisprincipes.

icon-module-slider-thundercloud.svg

Nieuwe vaardigheden en gedrag aanleren

Je leert zes simpele opvoedstrategieën waarmee je goed gedrag kunt stimuleren. Bijvoorbeeld door aandacht te hebben voor de momenten dat je kind zich goed gedraagt of wel meteen doet wat je vraagt.

icon-module-slider-heart.svg

Het echte werk: omgaan met ongewenst gedrag

Sommige vaardigheden maken het leven makkelijker voor kinderen (en voor ouders). Hier leren we je hoe je je kind deze nieuwe vaardigheden aanleert: communiceren en omgang met anderen, omgaan met eigen gevoelens, zelfstandig worden en problemen oplossen.

icon-module-slider-sun.svg

Een specifieke aanpak: ongehoorzaamheid verminderen

We hebben al aardig wat strategieën besproken, dus je ziet waarschijnlijk al vooruitgang. Nu is het tijd voor de volgende stap… omgaan met ongewenst gedrag. De strategieën in deze module helpen om basisregels op te stellen – en te volgen, op een manier die voor iedereen positief is.

icon-module-slider-skills.svg

Problemen voorkomen door vooruit te plannen

Is het niet beter om ruzies en problemen te voorkomen? Met deze tips zijn jij en je kind beter voorbereid op stressvolle situaties, waardoor deze situaties soepeler verlopen en het voor je kind duidelijk wordt wat je van hem of haar verwacht.

icon-module-slider-headphone.svg

Samen boodschappen doen weer leuk maken

Doorloop de stappen in deze module en boodschappen doen kan weer leuk worden. In ieder geval hoef je het niet meer te plannen op momenten dat je kind niet mee hoeft. Praktische tips in combinatie met de juiste verwachtingen maakt dit mogelijk. Driftbuien in de winkel? Nu niet meer…

icon-module-slider-award.svg

Zelfredzame en zelfverzekerde kinderen opvoeden

Bijna klaar! In deze laatste module bieden we je 6 belangrijke vaardigheden om je kind zelfredzaam en zelfverzekerd te laten zijn. En dan… Je beste investering ooit zit erop! Je hebt de cursus voltooid. Een goede reden voor een feestje. Gefeliciteerd!

Wat krijg je met Positief Opvoeden Online?

  • 12 maanden lang onbeperkt toegang tot alle kennis en opvoedtips van Positief Opvoeden
  • 17 opvoedstrategieën, gericht op het versterken van de band met je kind, gewenst gedrag stimuleren en grenzen stellen
  • Bepaal vooraf je doelen en houd het resultaat bij met jouw persoonlijke Positief Opvoeden-werkboek
  • Ontvang sms- en emailalerts die je gedurende de cursus ondersteunen

Ouder kind? Bekijk dan de cursus Positief Opvoeden Online Tiener, voor ouders van kinderen tot 16 jaar.

* Verplicht veld

Start vandaag nog met positief opvoeden online 8 Modules in 8 weken voor €89,25*

Nu met extra module 'Opvoeden ten tijde van Corona'

Positief Opvoeden Triple P is in meer dan 330 studies effectief gebleken in het ondersteunen van ouders bij het ontwikkelen van een persoonlijke en positieve opvoedaanpak. Meer dan 4 miljoen kinderen wereldwijd hadden baat bij Positief Opvoeden, Triple P.

Neem 30 dagen de tijd om te ontdekken of onze aanpak ook voor jou werkt. Niet goed? Dan storten wij je geld gewoon weer terug.

Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag!