Welkom bij Positief Opvoeden in

Gooi- en Vechtstreek

Een van 's werelds beste opvoedprogramma's wordt je gratis aangeboden! Vind hier de hulp die bij jouw opvoedvraag past.

In de regio Gooi en Vechtstreek wordt al jarenlang Positief Opvoeden, Triple P als uitgangspunt voor opvoedondersteuning gebruikt. Zo werken bijvoorbeeld alle consultatiebureaus van Jeugd en Gezin met deze opvoedmethodiek. Voor al je opvoedvragen over de driftbuien van je peuter, de slaapproblemen van je kleuter of het niet luisteren van je tiener, kun je bij hen terecht.

Woon je bijvoorbeeld in Blaricum? Dan kun je terecht bij Jeugd en Gezin, locatie Blaricum. De contactgegevens vind je hieronder. Woon je in een andere plaats? Scroll dan door naar beneden en klik op 'vind een adviseur' om Positief Opvoeden, Triple P locaties bij jou in de buurt te vinden.

Jeugd en Gezin, locatie Blaricum
Burgemeester Tydemanplein 5
1261 MW Blaricum
T: (035) 69 26 350
E: info@jggv.nl


Lees hieronder verder welke oplossing het beste bij jouw hulpvraag past en benader een locatie bij jou in de buurt voor een persoonlijke aanpak.
Indien je liever zelfstandig een online cursus wilt volgen, kun je kiezen voor Positief Opvoeden Online.

icon-road-sign.svg

Het aanbod van Positief Opvoeden in Gooi-en Vechtstreek

Zoek je snel wat tips, of wil je liever wat meer steun? Lijkt het bijwonen van een lezing je iets, of praat je liever één-op-één met een professional? Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Met Positief Opvoeden kies jij zelf welke aanpak het beste bij jou en je gezin past.

In de Gooi- en Vechtstreek zijn adviseurs getraind in het volgende Positief Opvoeden aanbod:

KORT ADVIESGESPREK

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over de basis van Positief Opvoeden. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken.

LEZINGEN

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Over de meest voorkomende opvoedproblemen worden handige tips besproken. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie.

ADVIES

Worstel je met dat ene opvoedprobleem dat je niet onder de knie krijgt? Samen met een Positief Opvoeden adviseur plan je ongeveer 4 sessies van 30 minuten waarin je op een persoonlijke manier wordt ondersteund om de gewenste verandering te realiseren.

WORKSHOPS

In een 2 uur durende workshop krijg je samen met andere ouders praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem voor eens en voor altijd te tackelen. Je kunt kiezen uit workshops met verschillende onderwerpen.

ONDERSTEUNING

Ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen opvoeden weer aan te kunnen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je adviseur jouw doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien.

CURSUS ALGEMEEN

Met deze groepscursus leer je alle Positief Opvoeden strategieën en kan jij het ouderschap weer zelfverzekerd aan. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert adequaat te handelen. De sessies duren gemiddeld 2 uur en zijn verspreid over een periode van 4 tot 5 weken.

CURSUS VOOR GESCHEIDEN OUDERS

Wil je je kind beschermen tegen de impact van je scheiding? In een kleine groepsetting van maximaal 12 ouders kom je 10 keer bij elkaar. Je oefent met nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met moeilijkheden in jouw situatie.

GEZINSONDERSTEUNING

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. De adviseur komt thuis bij je langs om jou de juiste individuele ondersteuning te bieden en helpt je zo om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken. Je kiest de module die bij je past, bestaande uit 3 sessies van ongeveer 90 minuten.

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

De Tipkrant van Gooi- en Vechtstreek is nu te downloaden:

img-tipkrant-roza-refresh.jpgDe Tipkrant is een krant van Positief Opvoeden voor alle ouders en staat boordevol leuke en nuttige tips over opvoeden. Ouders en pedagogen komen aan het woord en vertellen over situaties die voor elke ouder herkenbaar zijn. De Tipkrant laat zien hoe ouders hun opvoedvaardigheden en zelfvertrouwen vergroten. Lees hem!