Welkom bij Positief Opvoeden in

Regio Zaanstreek Waterland

Een van 's werelds beste opvoedprogramma's is nu voor jou beschikbaar! Vind hier de hulp die bij jouw opvoedvraag past.

De gemeenten in Zaanstreek Waterland bieden Positief Opvoeden, Triple P aan. Of je nu een vraag hebt over de driftbuien van je peuter, slaapproblemen van je kleuter, niet luisteren of agressie van je tiener, de adviseurs in de regio staan voor je klaar. Je kunt terecht bij Centrum Jong in Zaanstad, Oostzaan, Wormerland en bij de CJG's in de regio Waterland.

Wil jij een afspraak maken bij één van deze lokaties bij jou in de buurt, ga je naar het opvoedspreekuur.

Lees hieronder verder wat het verschillende aanbod aan Positief Opvoeden Opvoedondersteuning inhoudt.

Indien je liever zelfstandig een online cursus wilt volgen, kun je kiezen voor Positief Opvoeden Online.

icon-road-sign.svg

Het aanbod van Positief Opvoeden in Regio Zaanstreek Waterland

Zoek je snel wat tips, of wil je liever wat meer steun? Lijkt het bijwonen van een lezing je iets, of praat je liever één-op-één met een professional? Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Met Positief Opvoeden kies jij zelf welke aanpak het beste bij jou en je gezin past.

In Zaanstreek Waterland zijn adviseurs getraind in het volgende Positief Opvoeden aanbod:

Kort adviesgesprek

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over de basis van Positief Opvoeden. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken.

Lezingen

Bij een Lezing Positief Opvoeden krijg je in 90 minuten de beste Positief Opvoeden strategieën op een presenteerblaadje. Over de meest voorkomende opvoedproblemen worden handige tips besproken. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie.

Advies

Worstel je met dat ene opvoedprobleem dat je niet onder de knie krijgt? Samen met een Positief Opvoeden adviseur plan je ongeveer 4 sessies van 30 minuten waarin je op een persoonlijke manier wordt ondersteund om de gewenste verandering te realiseren.

Workshops

In een 2 uur durende workshop krijg je samen met andere ouders praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem voor eens en voor altijd te tackelen. Je kunt kiezen uit workshops met verschillende onderwerpen.

Ondersteuning

Ondersteuning geeft je het zelfvertrouwen opvoeden weer aan te kunnen. In 10 sessies van ongeveer 40-60 minuten bepaal je samen met je adviseur jouw doelstellingen en werk je aan de gedragsveranderingen die je bij jouw kind zou willen zien.

Cursus Algemeen

Met deze groepscursus leer je alle Positief Opvoeden strategieën en kan jij het ouderschap weer zelfverzekerd aan. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert adequaat te handelen. De sessies duren gemiddeld 2 uur en zijn verspreid over een periode van 4 tot 5 weken.

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning is een gespecialiseerde aanpak van Positief Opvoeden. De adviseur komt thuis bij je langs om jou de juiste individuele ondersteuning te bieden en helpt je zo om te gaan met emotionele kwesties die het opvoeden moeilijk maken. Je kiest de module die bij je past, bestaande uit 3 sessies van ongeveer 90 minuten.

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

De Tipkrant van Zaanstreek-Waterland is nu te downloaden:

img-tipkrant-roza-refresh.jpgDe Tipkrant is een krant van Positief Opvoeden voor alle ouders boordevol leuke en nuttige tips over opvoeden. Ouders en pedagogen komen aan het woord en vertellen over situaties die voor elke ouder herkenbaar zijn. De Tipkrant laat zien hoe ouders hun opvoedvaardigheden en zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je na het lezen van de krant meer informatie of hulp zou willen bij jouw situatie, vind je de juiste adressen achterop de krant. Lees hem!