Welkom bij Positief Opvoeden in

Noord-Holland Noord

Een van 's werelds beste opvoedprogramma's is nu voor jou beschikbaar! Vind hier de hulp die bij jouw opvoedvraag past.

Heel Noord-Holland Noord biedt Positief Opvoeden, Triple P aan! De regio bestaat uit Kop van Noord Holland met plaatsen zoals Den Helder en Schagen, Noord Kennemerland met plaatsen zoals Heerhugowaard en Alkmaar en West Friesland met plaatsen zoals Hoorn en Enkhuizen.

Belangrijke mededeling:

Door de ontstane situatie rondom COVID-19 kunnen momenteel geen fysieke Positief Opvoeden trainingen en cursussen plaatsvinden. Het opvoedspreekuur blijft ouders ondersteunen en adviseren, niet face-to-face, maar telefonisch. Ouders die contact opnemen worden door een opvoedadviseur teruggebeld. We gaan flexibel om met de invulling van het spreekuur; we kunnen beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zonder kinderen in de buurt rustig te praten (ochtend (9.00-12.00 uur), middag (14.00-17.00 uur) en avond (19.00-20.30 uur)). Ouders en opvoeders kunnen bellen met GGD Hollands Noorden, 088-01 00 550 (werkdagen ma t/m vr 08.30-16.30 uur). Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl.

Daarnaast biedt de GGD Hollands Noorden de online cursus van Positief Opvoeden gratis aan! Hiermee kun je thuis zelfstandig aan de slag, wanneer het jou uitkomt.

icon-road-sign.svg

aanbod van Positief Opvoeden in Noord-Holland Noord

Zoek je snel wat tips, of wil je liever wat meer steun? Lijkt het bijwonen van een lezing je iets, of praat je liever één-op-één met een professional? Ouders hebben verschillende behoeftes als het gaat om opvoedingsondersteuning. Met Positief Opvoeden kies jij zelf welke aanpak het beste bij jou en je gezin past.

In Noord-Holland Noord zijn adviseurs getraind in het volgende Positief Opvoeden aanbod:

Kort adviesgesprek

Het Kort Adviesgesprek is een snelle manier om advies te krijgen over gedrag van je kind dat zo snel mogelijk moet verbeteren. In een persoonlijk gesprek van maximaal een half uur bespreek je het gedrag van je kind dat je graag zou willen aanpakken.

Lezingen

Bij een Lezing Positief Opvoeden leer je in 90 minuten de bouwstenen van Positief Opvoeden. Je leert hoe je het lastige gedrag van je kind kan voorkomen en hoe jouw kind meer zelfvertrouwen krijgt. Er zijn drie lezingen binnen de Positief Opvoeden serie.

Advies

Heb je last van bepaald gedrag van je kind en loop je hier steeds maar weer tegenaan? Samen met een Positief Opvoeden adviseur plan je ongeveer 4 sessies van 30 minuten waarin je op een persoonlijke manier wordt ondersteund om te zorgen dat dit veranderd.

Workshops

In een 2 uur durende workshop krijg je samen met andere ouders praktische adviezen om dat ene specifieke opvoedprobleem voor eens en voor altijd te tackelen. Je kunt kiezen uit workshops met verschillende onderwerpen.

Ondersteuning

Individuele ondersteuning geeft je het vertrouwen het gedrag van je kind weer aan te kunnen. In 10 sessies van ongeveer een uur bepaal je zelf wat je wil veranderen in het gedrag van je kind. Je leert veel verschillende opvoedstrategieën en kiest diegene uit die bij jouw gezin passen.

Cursus Algemeen

Met deze groepscursus leer je alle Positief Opvoeden strategieën en kan jij het ouderschap weer zelfverzekerd aan. Je begrijpt het gedrag van je kind beter en je leert hoe je daarmee om kunt gaan. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse sessies.

Cursus voor gescheiden ouders

Je blijft altijd samen ouders van je kinderen. In een groep van maximaal 12 ouders kom je 5 keer leer je hoe je goed kan communiceren met je ex-partner. Je oefent met nieuwe ideeën, vaardigheden en strategieën die je helpen omgaan met moeilijkheden in jouw situatie. Het is geen mediation, dus kom zonder je ex-partner. 

Hier kun je de informatiefolder van de Cursus voor gescheiden ouders downloaden

Cursus voor een gezonde leefstijl

Worstel je met het overgewicht van je kind? Deze cursus is erop gericht om ouders met kinderen in de leeftijd 5-10 jaar gedurende een paar maanden te ondersteunen om gezondere eetpatronen te stimuleren en kinderen te motiveren actiever te zijn.

Hier kun je de informatiefolder van de Cursus voor een gezonde leefstijl downloaden

Vind een sessie Check de agenda

Voer je woonplaats of je postcode in, of gebruik het pijltje om je huidige locatie te bepalen

De Tipkrant van Noord-Holland Noord is nu te downloaden:

img-tipkrant-roza-refresh.jpgHet ouderschap is een stuk gemakkelijker als je ook goed voor jezelf zorgt. Maar hoe doe je dat als alle dagelijkse taken al zoveel tijd kosten? Zorg bijvoorbeeld met de mensen om je heen dat je ruimte kunt creëren voor je eigen behoeften; ontspanning, sport, vriendschap en intimiteit. Lees tips en ervaringen van andere ouders over hoe aandacht voor jezelf leidt tot meer energie voor het gezin en de kinderen. Zeker in de gehaaste tijd waarin we nu leven kan deze informatie je het steuntje in de rug bieden.

In de Tipkrant zijn interviews, tips en adviezen te vinden geschikt voor alle ouders uit Noord-Holland Noord.