Cursus Positief Opvoeden Online – maakt opvoeden weer leuker!

De cursus Positief Opvoeden Online geeft jou antwoord op de vragen over het gedrag van je kind. Je leert ermee om te gaan op een manier die bij jou past. Jij bent de expert van jouw kind. In de cursus Positief Opvoeden Online leer je 17 verschillende opvoedvaardigheden. Je kiest zelf welke je wil gebruiken, dit kan ook steeds wisselen. Zo ontwikkel je een opvoedaanpak die helemaal op maat is voor jouw kind en jullie gezin. Hierdoor sta jij als ouder weer sterker in je schoenen. Uit onderzoek weten we dat kinderen die door middel van Positief Opvoeden opgevoed worden, zich optimaal ontwikkelen. Ze doen het goed op school. Ook maken ze gemakkelijk vrienden. Ze voelen zich goed over zichzelf. Daarnaast is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner.

Positief Opvoeden Online helpt jou om:

  • Goed gedrag te stimuleren
  • Je kind nieuwe vaardigheden aan te leren
  • De relatie met je kind te versterken
  • Om te gaan met gedrag wat je liever niet ziet bij je kind
  • Ongehoorzaamheid aan te pakken
  • Zelfvertrouwen van je kind te stimuleren
  • Om te gaan met driftbuien

Wat houdt de cursus in?

Positief Opvoeden Online is opgebouwd uit 8 modules. Je werkt aan je eigen doelen en krijgt een gereedschapskist vol met opvoedtips en strategieën. Met deze opvoedcursus realiseer je je doelen en ben je beter voorbereid op alles wat op je pad komt als het om opvoeden gaat..

icon-module-1.svg

Wat is Positief Opvoeden: de basis

Positief Opvoeden heeft vijf basisprincipes, gericht op je kind én op jezelf. In deze module maak je kennis met deze vijf basisprincipes.

icon-module-2.svg

Goed gedrag stimuleren

Je leert zes simpele opvoedstrategieën waarmee je goed gedrag kan stimuleren. Bijvoorbeeld door aandacht te hebben voor de momenten dat je kind zich goed gedraagt of wel meteen doet wat je vraagt.

icon-module-3.svg

Nieuwe vaardigheden en gedrag aanleren

Sommige vaardigheden maken het leven makkelijker voor kinderen (en voor ouders). Hier leren we je hoe je je kind deze nieuwe vaardigheden aanleert: communiceren en omgang met anderen, omgaan met eigen gevoelens, zelfstandig worden en problemen oplossen.

icon-module-4.svg

Het echte werk: omgaan met ongewenst gedrag

We hebben al aardig wat strategieën besproken, dus je ziet waarschijnlijk al vooruitgang. Nu is het tijd voor de volgende stap… omgaan met ongewenst gedrag. De strategieën in deze module helpen om basisregels op te stellen – en te volgen, op een manier die voor iedereen positief is.

icon-module-5.svg

Een specifieke aanpak: ongehoorzaamheid verminderen

Wil je je kind leren om grenzen te accepteren? In deze module krijg je tips en strategieën die ervoor zorgen dat je kind doet wat je vraagt, in plaats van het eerst 10 keer te moeten vragen. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk…

icon-module-6.svg

Problemen voorkomen door vooruit te plannen

Is het niet beter om ruzies en problemen te voorkomen? Met deze tips zijn jij en je kind beter voorbereid op stressvolle situaties, waardoor deze situaties soepeler verlopen en het voor je kind duidelijk wordt wat je van hem of haar verwacht.

icon-module-7.svg

Samen boodschappen doen weer leuk maken

Doorloop de stappen in deze module en boodschappen doen kan weer leuk worden. In ieder geval hoef je het niet meer te plannen op momenten dat je kind niet mee hoeft. Praktische tips in combinatie met de juiste verwachtingen maakt dit mogelijk. Driftbuien in de winkel? Nu niet meer…

icon-module-8.svg

Zelfredzame en zelfverzekerde kinderen opvoeden

Bijna klaar! In deze laatste module bieden we je 6 belangrijke vaardigheden om je kind zelfredzaam en zelfverzekerd te laten zijn. En dan… Je beste investering ooit zit erop! Je hebt de cursus voltooid. Een goede reden voor een feestje. Gefeliciteerd!

Positief Opvoeden Online

Een voorproefje van Positief Opvoeden Online

De cursus is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ben je desondanks van mening dat het totaal niet past bij wat je zocht? Dan krijg je van ons je geld terug.

Wil je eerst nog wat meer informatie over Positief Opvoeden? Lees het op Wat is Positief Opvoeden rustig door.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!