Tipkranten Noord-Holland

De Tipkrant is een krant van Positief Opvoeden voor alle ouders boordevol leuke en nuttige tips over opvoeden. Ouders en pedagogen komen aan het woord en vertellen over situaties die voor elke ouder herkenbaar zijn.

 

De Tipkrant laat zien hoe ouders hun opvoedvaardigheden en zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je na het lezen van de krant meer informatie of hulp zou willen bij jouw situatie, vind je de juiste adressen achterop de krant. Lees hem!

 

De volgende Tipkrant(en) zijn verschenen in jouw regio:

Speciale editie: Basisprincipe ‘Zorg goed voor jezelf’

EDITIE 10 – OKTOBER 2016 NOORD-HOLLAND NOORD

img-tipkrant-roza-refresh.jpgHet ouderschap is een stuk gemakkelijker als je ook goed voor jezelf zorgt. Maar hoe doe je dat als opvoeden al zoveel tijd kost? Zorg bijvoorbeeld met de mensen om je heen dat je ruimte kunt creëren voor je eigen behoeften; ontspanning, sport, vriendschap en intimiteit. Lees tips en ervaringen van andere ouders over hoe aandacht voor jezelf leidt tot meer energie voor het gezin en de kinderen. Zeker in de gehaaste tijd waarin we nu leven kan deze informatie je het steuntje in de rug bieden.

Downloaden

 

Speciale editie: De vijf basisprincipes van goed ouderschap

EDITIE 9 – OKTOBER 2015 NOORD-HOLLAND NOORD

img-tipkrant-basisprincipes.jpgPositief Opvoeden, Triple P biedt een breed scala aan opvoedtips en -strategieën om jou als ouder te ondersteunen. Al deze tips en strategieën zijn gebaseerd op 5 basisprincipes van goed ouderschap. De principes worden één voor één behandeld in deze krant. Download de krant en ontdek ook hoe Positief Opvoeden werkt.

> Downloaden

 

 

Opvoeden = Teamwork

EDITIE 8 – OKTOBER 2014 NOORD-HOLLAND NOORD

img-tippaper-delilah.jpgUit onderzoek blijkt dat ruim 30% van de ouders een opvoedprobleem eerst met zijn of haar partner bespreekt. Door met je partner over de opvoeding te praten, kun je bijvoorbeeld samen een regel afspreken of een aanpak voor bijvoorbeeld het omgaan met het gedrag van je kind. Samen een opvoedteam vormen, geeft duidelijkheid aan je kinderen.

> Downloaden

 

 

Opvoeden & vriendschap

EDITIE 7 – OKTOBER 2013 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-lin.jpgUit onderzoek blijkt dat vriendschap kunnen sluiten een van de belangrijkste voorwaarden is voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. In deze Tipkrant lees je over online vriendschappen, hoe vriendschap zich ontwikkelt en tips over hoe je bijvoorbeeld je kind kunt helpen als hij het lastig vindt om vriendjes te maken. Want als je al kind vaardigheden hebt om vrienden te maken en te houden, heb je hier de rest van je leven plezier van!

> Downloaden

 

 

Eten & Opvoeden

EDITIE 6 – APRIL 2013 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-daan.jpgIn deze Tipkrant staat het thema ‘Eten en opvoeding’ centraal. Rondom eten kan gemakkelijk strijd ontstaan. Niet alleen over hoeveel en wat, maar ook hoe er wordt gegeten. Lees hoe jij je kind kunt stimuleren om groente te eten, tips hoe je ervoor zorgt dat je tiener gezond snackt en lees hoe andere ouders het gezellig maken aan tafel.

Downloaden

 

 

Een aansprekende discipline hanteren

EDITIE 5 – OKTOBER 2012 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-murat.jpgAls de omgeving duidelijk en voorspelbaar is, ontwikkelen kinderen zich het beste. Aansprekende discipline betekent dat je duidelijke regels stelt, op een heldere manier instructies geeft en snel en doortastend reageert wanneer kinderen ongewenst gedrag vertonen. Lees hoe je dit kunt doen in deze editie!

Downloaden

 

 

Kinderen laten leren door positieve ondersteuning

EDITIE 4 – JANUARI 2012

img-tipkrant-stijn.jpgIn deze Tipkant staat het thema ‘Positieve ondersteuning’ centraal. Door je kind positief te ondersteunen is hij gemotiveerd om nieuwe vaardigheden en gedrag te leren. Vind in deze Tipkrant concrete tips over het bieden van positieve ondersteuning.

Downloaden

 

 

 

Een veilige en stimulerende omgeving bieden

EDITIE 3 – OKTOBER 2011 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-randall.jpgJonge kinderen hebben een veilige omgeving nodig om te spelen en te ontdekken. Je probeert je huis zo veilig mogelijk te maken. Een veilige omgeving is ook een omgeving waarin kinderen zich gewaardeerd en geborgen voelen. Deze editie staat in het teken van het bieden van een omgeving waarin je kind zich ontwikkeld in een vertrouwde sfeer.

Downloaden

 

 

Realistische verwachtingen hebben

EDITIE 2 – MAART 2011 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-jasmina.jpgAls ouder creëer je verwachtingen over het gedrag van je kind, maar ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. In deze Tipkrant wordt duidelijk dat het is belangrijk om uit te zoeken je wanneer mag verwachten.

Downloaden

 

 

 

Zorg goed voor jezelf

EDITIE 1 – OKTOBER 2010 NOORD-HOLLAND

img-tipkrant-lisa.jpgOpvoeden is makkelijker als er ook ruimte is voor je eigen behoeften aan intimiteit, vriendschap, ontspanning en tijd voor jezelf. Een toegewijde ouder zijn betekent niet dat jouw kind je leven volledig bepaalt. Je kunt voor jezelf zorgen door bijvoorbeeld elkaar te steunen, strategieën te leren om met onplezierige emoties zoals, woede, depressie en stress om te gaan en tijd zonder de kinderen te hebben.

Downloaden

 

 

Om pdf-bestanden te kunnen lezen heb je het programma Acrobat Reader nodig. Op de site van Adobe kun je Acrobat Reader gratis downloaden.

De basisprincipes van Positief Opvoeden, Triple P

Lees meer over de basisprincipes van ouderschap

Waar vind ik een Positief Opvoeden sessie?

Klik hier voor het meest actuele aanbod bij jou in de buurt